Kansen missen oorzaak verlies EKC 2000

EMMEN

Sinds lange tijd moest het vlaggenschip van de Emmer korfbalvereniging EKC 2000 weer op echt gras spelen. Dat was wel even wennen. Zeker na alle regen die er gevallen was. Op een miezerbui na bleef het tijdens de wedstrijd droog. Er werd verloren van NQL uit Birdaard en Rinsumageest: 20-18.

De Emmenaren gingen redelijk van start. Na een 0-1 voorsprong wist EKC 2000 soepel op 1-3 te komen na acht minuten. Uit de vele kansen werd nog aardig gescoord. Hierna stokte het volledig. De korfbalclub uit Emmen wist in de resterende 27 minuten van de eerste helft slechts drie goals te maken uit heel veel mogelijkheden. Zelfs een strafworp werd gemist. De tegenstander wist ook maar negen goals te maken zodat de rust inging met een schamele 9-6 stand.

Op voorsprong

Na rust pakte EKC 2000 het goed op en kwam terug tot 9-8, maar telkens bleef NQL aan de goede kant van de score en bleef EKC 2000 veel kansen missen. Daardoor kon NQL op voorsprong blijven. In de eindfase leek het dan toch te gaan gebeuren. Een getergd EKC 2000 zette alles op alles en kwam via 16-16 op een 16-17 voorsprong met nog zes minuten te spelen. Helaas stokte het scoren weer waardoor er uiteindelijk met 20-18 werd verloren.

Auteur

Redactie