Doorloper met Marcel Meijer: ‘Emmen voelt vertrouwd’

EMMEN

Marcel Meijer (48) uit Emmen is voor velen een bekend gezicht. Hij is naast bevlogen ondernemer ook promotor van de Emmer warenmarkt. Lees meer over Marcel in de rubriek Doorloper.

Een relatie? “Ja, met Wilma. We wonen al heel lang samen en hebben twee dochters.” Emmen is voor mij… “De plek waar ik de meeste mensen ken. Alles voelt hier vertrouwd.” Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan… “Zou ik vooral heel trots zijn op mijn plaats.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Op meerdere plekken, maar vooral in Big Fun.” Als mijn favoriete sportclub wint, dan… “Ik heb niet echt een favoriete sportclub. Van goede prestaties van voetballend Oranje, sowieso de nationale teams en de knappe prestaties tijdens Olympische Spelen word ik heel blij. Dan ben ik een trotse Nederlander.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. “Dat was… vooral heel lang geleden!” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was met Hans, een kameraad van me. We hebben hetzelfde gevoel voor humor, dat lijkt op de humor van Jiskefet.” En dat ik huilde ook… “Ik huil bijna nooit. Gelukkig.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “Ik kom bijna niet meer aan lezen toe, maar er staan nog wel een aantal goede biografieën in de kast. Die lees ik graag.” Je kunt me wakker maken voor… “Voor alles wel. Ik ben een lichte slaper.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Slippers en een trainingsbroek aantrekken.” Als ik niet in Emmen zou wonen, dan… “Het liefst op een eiland. Of aan de kust met zicht op een mooie haven.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Ik vind iedereen die zich onderscheid heel bijzonder, zoals vrijwilligers en mantelzorgers. Maar ook helden zoals dat jongetje Tijn, de nagellakheld die bekend werd na zijn actie voor Serious Request.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Minister President.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Ik ben ondernemer met mijn Basic Mode Webshop, ik ben promotor van de warenmarkten in Emmen en ik organiseer evenementen.” Mijn hobby is… “Muziek luisteren en, nog beter, concerten bezoeken. Rod Stewart, The Rolling Stones, Bryan Freddy, Golden Earring en natuurlijk onze Bouke uit Emmen vind ik geweldig.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “Soms gaan dingen fout en soms gaan dingen goed, maar wat ik vaak hoor - uitzonderingen daargelaten - dat mensen vinden dat ik positief ben en ondernemend. Volgens mij zijn dat goed eigenschappen. Ik probeer er in ieder geval het beste van te maken!”

Auteur

Redactie