Uitmarkt Emmen tijdens themaweek NIX zonder ID

EMMEN

De gemeente Emmen doet actief mee aan de themaweek NIX zonder ID om jongeren en hun ouders bewust te maken van de risico’s van alcoholgebruik onder jongeren. Tijdens de Emmer Uitmarkt wordt hiervoor op vrijdag 8 september extra aandacht voor gevraagd. Dit doet de gemeente met behulp van spandoeken, het uitdelen van polsbandjes en extra controles.

Burgemeester Eric van Oosterhout: "Cijfers geven aan dat er onder de Nederlandse jeugd te veel, te vaak en te vroeg wordt gedronken. In Emmen is dat niet anders. Over het alcoholgebruik van kinderen wordt vaak wat lacherig en gemakkelijk gedaan. Niet iedereen heeft altijd door welke schadelijke gevolgen alcohol op jonge leeftijd heeft voor de hersenen en de ontwikkeling van een kind. Ik vind het belangrijk om hier geregeld aandacht voor te vragen.”

NIX zonder ID

De themaweek NIX zonder ID vindt plaats van 7 tot 14 september. Tijdens deze week vragen gemeenten, toezichthouders Drank- en Horecawet en andere organisaties samen met verkopers van alcohol en tabak, het Trimbos-instituut en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aandacht voor het naleven van de leeftijdsgrens voor alcohol en tabak.

Opening cultureel seizoen Emmen

Tijdens het weekend van 8 tot en met 10 september kunnen liefhebbers kennismaken met het kunst- en cultuuraanbod tijdens de Uitmarkt in Emmen. Alle culturele organisaties in Emmen laten zien wat zij het komende seizoen te bieden hebben: voor kinderen, (groot)ouders, jongeren, sfeerproevers, liefhebbers van cultuurhistorie, film, theater en concerten. Meer informatie over het programma: www.uitmarktemmen.nl.

Auteur

Redactie