Kerk Zweeloo open tijdens Open Monumentendagen

ZWEELOO/BENNEVELD

In het kader van de Open Monumentendagen staan er zaterdag 9 en zondag 10 september in de kerk in Zweeloo diverse activiteiten op het programma. De organisatoren hebben het programma afgestemd op het thema Boeren, Burgers en Buitenlui.

In en om de kerk is van alles te zien en te beleven. In de kerk zijn schilderijen van boerderijen, oude voorwerpen en boeken van bekende schrijvers te bezichtigen en in te kijken. De film van Bartje wordt in een doorlopende voorstelling getoond.

Benneveld

Een schaapskudde uit buurdorp Benneveld zal zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur rondlopen bij de kerk. Op zondag zal er tussen 13.00 en 16.00 uur een paardentram met drie paarden rondritten maken, met als opstapplaats de kerk van Zweeloo. Een gids van zal meerijden en informatie geven. Een rit duurt dertig tot minuten. De kosten per rit zijn 5 euro per persoon. Dit is inclusief een consumptie in de kerk. Kinderen tot en met 5 jaar gaan gratis mee. Kaartjes zijn in de kerk verkrijgbaar. Vertrektijden zijn ongeveer 13.15 uur, 14.15 uur en 15.15 uur. Openingstijden van de kerk zijn zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Redactie