Gratis toegankelijk motorsportevenement op Pottendijk

EMMER-ERFSCHEIDENVEEN

/NIEUW-WEERDINGE - Zo'n negentig coureurs tussen de 10 en 50 jaar laten zaterdag 9 september in diverse klassen van motoren, scooters en brommers trainingen en wedstrijden zien in de strijd om het nationaal kampioenschap. De races op het kartcircuit Pottendijk zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de SOBW. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Het SOBW-motorsportseizoen telt elf wedstrijden en deze worden op verschillende circuits in Nederland verreden. In elke klasse wordt aan het eind van het seizoen een Nederlands Kampioen gehuldigd. De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van de verschillende soorten machines, de ervaring van de rijder en de toegestane mate van tuning. Er zijn opstapklassen voor de jeugd zoals het Molenaar NSF100 Championship en de GAMMA Yamaha R125 Cup, klassen waarbij niets aan de motor mag worden veranderd. Voor scooterliefhebbers is er de spectaculaire Topscooterklasse. De Supermoto on Asfalt Challenge biedt supermoto rijders die niet graag in het zand rijden een kampioenschap dat alleen op asfalt wordt verreden. Puch rijders komen aan hun trekken in de speciale Puch klasse voor 50 en 70 cc machines. Sport-, Expi- en NSF-Open coureurs rijden gecombineerd in één groep. In de sportklasse komen lucht- en watergekoelde 50cc brommers aan bod, terwijl in de snellere Expi klasse meer vrijheden zijn toegestaan. De NSF-Open klasse biedt een apart kampioenschap voor NSF100 coureurs die niet mee doen aan het Molenaar NSF100 Championship.

Regionale rijders

In het Molenaar NSF 100 Championship komen de regionale rijders Roy Klompmakers en Daniël Tappel in actie. Deze coureurs laten graag voor eigen publiek zien wat zij in huis hebben. De uit Nieuw-Weerdinge afkomstige Klompmakers rijdt op Pottendijk een thuisrace. Tappel rijdt zijn eerste seizoen met de NSF100 en komt naarmate het seizoen vordert steeds dichter bij een podiumplaats in de buurt. Het uit Stadskanaal afkomstige talent zal er dan ook alles aan doen om zijn eerste beker in ontvangst te mogen nemen voor zijn thuispubliek. Op zaterdag 9 september worden ’s ochtends vanaf 10.00 uur in alle klassen vrije trainingen en kwalificatietrainingen afgewerkt. Na het middaguur worden de wedstrijden in twee manches gereden. Rond 17.00 uur worden de winnaars gehuldigd.

Auteur

Redactie