Manon Koekoek gaat voor titel MBO-Ambassadeur

EMMEN/NIEUWLANDE

Manon Koekoek (20) is dit jaar gekozen tot Drentse Kei bij de studenten van Drenthe College. Daarmee is zij namens de school ook genomineerd voor de landelijke titel MBO-Ambassadeur 2017. Vanaf deze week kan er op de inwoonster van Nieuwlande gestemd worden via www.ditismbo.nl. De winnaar wordt later deze maand bekend gemaakt.

Het Drenthe College kiest jaarlijks de Drentse Keien. Dat zijn uitblinkers binnen de categorieën studenten, docenten en bedrijven. Naast een internetstemming worden de kandidaten beoordeeld door een vakjury. Koekoek studeert Sport en Bewegen aan de Ubbekingecamp in Emmen.

Onder de indruk

De jury is onder de indruk van Koekoek. "Als student Sport en Bewegen toont Koekoek dat zij uit het juiste hout gesneden is", stellen de juryleden. "Zij is bijzonder gemotiveerd, bruist van het enthousiasme, toont leiderschap en heeft een tomeloze inzet. Daarnaast wordt zij geprezen voor haar collegiale houding richting medestudenten. Koekoek is een model-student in de zin dat zij al haar werk buitengewoon zorgvuldig voorbereidt. Daardoor is zij ook buiten de school een gewaardeerde kracht. Koekoek past volledig binnen de visie van Drenthe College: zij is constant op zoek naar de beste versie van zichzelf. Zij weet haar verhaal goed te doen en is daarmee een passend visitekaartje voor het mbo."

Auteur

Redactie