Wat is er allemaal te doen in Emmen van donderdag tot en met zondag?

EMMEN

Komend weekend wordt het een gezellige boel op de stadsvloer van Emmen met onder meer Uitmarkt Emmen, het Kidsplein, Drentsch Peil XL, de Stads BBQ en het Shanty Festival.

“Er staat nogal wat te gebeuren aanstaand weekend! Uitmarkt Emmen wordt een geweldig evenement. Hartstikke goed voor de uitstraling van Emmen en natuurlijk super leuk voor de inwoners.” Aan het woord is Rineke Marwitz namens de stichting Uitmarkt Emmen. De ZuidOosthoeker neemt samen met haar de aanstaande evenementen door. Donderdag 7 september Donderdag 7 september opent Filmhuis Emmen om 21.00 uur traditiegetrouw het weekend bij het terras van de Brasserie. “Dit jaar viel de keus op de film ‘Hell or high water’. Een Amerikaanse misdaadfilm. De toegang daarvoor is gratis. Dat geldt overigens voor alle activiteiten tijdens de Uitmarkt.” Vrijdag 8 september Op vrijdagavond richt de programmering op het Raadhuisplein zich vooral op jongeren. Daar treden de dj’s van Stuk TV op, gevolgd door dj’s en rappers Keizer en Bokoesam. Marwitz: “DJ Code-E uit Klazienaveen besluit de vrijdagavond op het hoofdpodium met een spetterende show-case. MC Shockwave uit Amsterdam maakt het feest compleet.”In Cafe Pierrot en Rue de la Gare is de aftrap van het provinciale popevenement Drentsch Peil XL. “Het publiek kan genieten van opkomende bandjes uit heel Drenthe”, aldus Marwitz. “Wat je zeker niet mag missen is slotact Jeangu Macrooy. Hij maakte onlangs furore op North Sea Jazz en Lowlands, en speelt als laatste op het podium bij de Hema.” Zaterdag 9 september Kinderen en de wat oudere jeugd kunnen op zaterdag 9 september hun hart ophalen op het Kidsplein. Tussen 13.00 en 17.00 uur staat het Raadhuisplein bol van gratis activiteiten, demonstraties en kraampjes waar van alles te doen is. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er”, vertelt Claudia Zwart, coördinator van het Kidsplein. “Of je nou houdt van hiphopdans, timmeren, tekenen, muziek maken, vloggen, vliegers maken of van kleuterballet: het is er allemaal!” Honderd meter verderop is er op het Marktplein ook van alles te doen. Greetje Kuipers, van Stichting De Kunstbeweging, neemt de organisatie van het Marktplein voor haar rekening. “Allerlei culturele organisaties van Emmen presenteren zich hier aan het publiek. Hier kan iedereen die op zoek is naar een kunstzinnige hobby terecht. Er komt ook een workshopplein. Daar kan je bijvoorbeeld meedoen aan een tekenbattle.” In de muziekkoepel treden jonge singer- songwriters uit Emmen op en op twee andere podia zijn de hele middag diverse optredens. Loods 13 speelt een theatervoorstelling in hun zee container, en in de Grote Kerk is de hele middag een klassieke programmering. Kuipers: “En laten we het Cultureel Erfgoedplein niet vergeten. Daar kunnen kinderen en volwassenen zien en beleven hoe het er vroeger aan toe ging. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor de inwendige mens. Daarvoor kun je niet alleen terecht bij de diverse food trucks op de markt maar ook bij de Stadsbbq in het Oude Dierenpark.” Op zowel zaterdag als zondag kunnen de parkbezoekers daar van 13.00 tot 21.00 uur genieten van eten en drinken, muziek en diverse stands en kraampjes. Op zaterdagavond barst het feest los op het Raadhuisplein. Artiesten als Ellen ten Damme, Dilana Smith en Bouke worden live begeleid door het Noordpoolorkest. En ook VOF de Kunst en de Kast met frontman Syb van der Ploeg. “De dag wordt afgesloten met een spetterende lasershow met een live slagwerkspektakel!” Zondag 10 september Op zondag vindt het 15e Internationaal Shanty & Seasong Festival plaats. Dit is één van de grootste ééndaagse Shanty-festivals van Europa. Voorafgaand aan het spektakel is er van 11.00 tot 18.00 uur een Braderie en een Vlooienmarkt. En om in de sfeer te komen warmt Dweilorkest Dinges van 11.00 tot 13.00 uur de boel op. Een gevarieerd aanbod van 28 koren uit Nederland en Duitsland treedt vanaf 13.00 verdeeld over acht podia op.Hoogtepunt is om 17.30 op het Hoofdpodium op het Marktplein, als alle zangers, muzikanten en publiek één groot koor vormen en een wethouder van de gemeente Emmen het festival afsluit. De complete timetable van Uitmarkt Emmen staat op www.uitmarktemmen.nl.

Auteur

Redactie