Ook Van Royenschool heeft de Bibliotheek op school | Fotoserie

SCHOONOORD

Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden opende woensdagmorgen de zogeheten Bibliotheek op school in de openbare basisschool Burgemeester S.J. van Royen. Dat deed hij samen met Carla Boers - zij was van de partij namens de bibliotheken in de gemeente Coevorden - aan de Sportparklaan in Schoonoord.

Door Kristian Elders De basisschool in het reuzendorp Schoonoord is de zeventiende in de gemeente Coevorden met de Bibliotheek op school. Huizing las tijdens de Week van de Alfabetisering voor in de school, maar hij was niet de enige. Er werd ook voorgelezen uit het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg door de leerlingen Yù Ni Hong (7), Marieke Schneider (8), Duke Heins (8), Robine Braam (9) en Charlotte Bogers (11) uit Schoonoord. De groepen 4, 5, 6, 7 en 8 werden vertegenwoordigd door het vijftal. Alle kinderen in de 'bieb' waren één en al oor en kregen na afloop van het voorlezen een traktatie. De school telt volgens nieuwbakken directeur Annet Horsting - zij woont in Dalen - ruim zeventig leerlingen. De school wil de leerlingen bewegen om meer te gaan lezen. Meer bezig dus met taal. "Het taal- en leesgebeuren leeft hier", zegt Horsting vlak voor de opening van de Bibliotheek op school. De gedachte van 'een boek op school en een boek thuis' wordt breed gedragen in de knusse openbare basisschool. Het is de bedoeling dat de Bibliotheek op school wisselende collecties krijgt van de reguliere bibliotheek. Educatiemedewerker van de bibliotheek Gerry Vos gaat in de Van Royenschool samenwerken met leescoördinator van de school Ilse van Klinken.

Subsidie

Wethouder Huizing stelt dat het de bedoeling is om de Bibliotheek op school in te voeren bij alle basisscholen in de gemeente Coevorden. "De medewerking van de scholen is daarvoor nodig. Dat kost de scholen geld, maar de scholen die al voorzien zijn of dit jaar een Bibliotheek op school realiseren ontvangen 500 euro subsidie. Wat mij betreft heeft dit jaar of anders in elk geval volgend jaar elke school in onze gemeente een Bibliotheek op school." Binnen twee jaar zijn zeventien basisscholen voorzien van een eigen bibliotheek. De Coevorder brede school Som was de eerste in de lange rij.

Auteur

Redactie