Doorloper met Marjon Vording: ‘Ik ben trots op mijn zonen’

EMMEN

Marjon Vording (53) uit Emmen zet zich al jaren verdienstelijk in als vrijwilliger en is moeder van drie zonen. „Ik ben trots op wie ze zijn en wat ze doen.” Lees meer over Marjon in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja hoor, al bijna dertig jaar gelukkig getrouwd met Dick.” Emmen is voor mij… “Emmen is voor mij gewoon Emmen. Niet meer.” Als ik de baas van Emmen zou zijn dan… “Zou ik toch proberen om Emmen vooral gewoon Emmen te laten en gewoon verder te gaan op de weg die de gemeente is ingeslagen. Kijk naar het mooie plein dat er is gecreëerd. Prachtig toch? Wat meer de focus leggen op jeugd die net te oud is voor de speeltoestellen maar te jong is voor het uitgaan, vind ik nog wel een mooi aandachtspunt.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Ik ging niet vaak stappen maar als ik ging dan uiteraard gewoon in Emmen. Playtime of Skopje.” Als het 2e elftal van DZOH of de Heren van Bedrocks Emmen winnen dan… “Word ik daar erg blij van, omdat mijn oudste zoon voetbalt en mijn middelste zoon honkbalt en ik natuurlijk hun trouwste supporter ben. Zaterdags op het voetbalveld en zondags op het honkbalveld. Ook mijn jongste zoon honkbalt, maar dan in Enschede omdat hij daar studeert en woont. Natuurlijk ga ik ook af en toe bij hem kijken.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was toen ik er met een stel vriendinnen op uit ging. We hebben de grootste lol samen en om niets rollen de tranen over onze wangen.” En dat ik huilde ook… “Vijf jaar geleden is mijn moeder overleden en daar heb ik het nog steeds erg moeilijk mee. Ik wil zo graag nog één keer met haar praten of haar even door de haren strijken. Een knuffel geven of zeggen hoeveel ik van haar houd. Helaas kan dat niet meer.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb is… “Ik lees graag en dan de streekromans die mijn moeder verzamelde. Ik vind ze allemaal mooi en weet nog van eerder dat ik de boeken van Loesje geweldig vond.” Je kunt me wakker maken voor… “Ik slaap niet heel goed, dus liever laat je mij gewoon lekker liggen.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Ik werk niet maar doe wel vrijwilligerswerk. Ik doe regelmatig kantinediensten bij de sporten van mijn zonen en ben vaste scoorster bij honkbal. Dat laatste is een vak op zich. Ik mag in hele kleine hokjes invullen hoe de honklopers op de honken komen. Niet eenvoudig hoor, haha, maar erg leuk om te doen. En als ik dan thuiskom dan ga ik lekker op de bank met de voetjes omhoog.” Als ik niet in Emmen zou wonen dan… “Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit ergens anders zou gaan wonen. Ik ben geboren en getogen in Emmen en heb vrienden en familie om me heen dus laat mij maar lekker in Emmen.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Dat zou dan de HME/MO-lotgenotengroep zijn. Ik heb zelf HME; een weinig voorkomende ziekte. Ik heb het geërfd van mijn vader, net als mijn beide zusjes. Ik ben zo blij dat de mensen van de lotgenotengroep zoveel tijd en energie hierin steken en verder onderzoek mogelijk maken. We kunnen als patiënt met al onze vragen bij hen terecht en ze proberen ons op allerlei manieren te helpen en te ondersteunen. Het is een erg vervelende ziekte die vaak veel vergroeiingen van botten met zich meebrengen. Die zijn vaak erg pijnlijk. Maar ik ben zelf wel positief ingesteld. Mijn motto is: kijk naar de dingen die je nog wel kunt en laat dat wat niet meer lukt achter je.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Moeder. Saai antwoord hè? Dat wilde ik graag en ben ik gelukkig ook geworden.” Wat ik uiteindelijk geworden ben is… “Moeder dus en vrijwilligsters bij verschillende verenigingen in Emmen. Ook ben ik vrijwilliger geweest op de basisschool waar mijn kinderen op hebben gezeten.” Mijn hobby’s zijn… “Ik vind het heerlijk om te fietsen. Vanwege mijn ziekte heb ik een e-bike en daar ben ik heel blij mee. Ik fiets veel. Veel meer dan eerder. Verder houd ik van lezen en ga ik graag af en toe lekker een dagje weg met mijn vriendinnen.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “De geboorte van onze drie geweldige zonen Justin, Kevin en Robbin. Ben zo super trots op wie ze zijn en wat ze doen. Daar kan niets tegenop!”

Auteur

Redactie