Stichting koopt dorpshuis Barger-Oosterveld

EMMEN

Dorpshuis De Barnstee in Barger-Oosterveld aan de Barnar 5 wordt verkocht. De huidige gebruiker, stichting Sociaal Kultureel Werk Barger-Oosterveld, koopt het pand van de gemeente. In het pand blijft het dorpshuis voor Barger-Oosterveld gehuisvest.

Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen): “We zijn al enige tijd in gesprek met de stichting. Ik ben zeer tevreden met deze oplossing. Sociaal Kultureel Werk blijft hierdoor op haar vertrouwde plek in Barger-Oosterveld.” De stichting gaat de komende tijd aan de slag met het onderhoud van het pand, zoals een nieuw dak en achterstallig schilderwerk. Ook gaat ze de mogelijkheden onderzoeken voor het plaatsen van zonnepanelen. Wat voor de stichting voorop blijft staan, is dat het dorpshuis toegankelijk blijft voor inwoners van Barger-Oosterveld en daarbuiten. “We handhaven onze tarieven voor zaalhuur en consumpties”, aldus secretaris Judith Muijsers.

Auteur

Redactie