Heren Bedrocks ontsnappen | inclusief fotoreportage

EMMEN

Met een door vakantieperikelen en blessures geplaagd team toog coach Marco Mast met zijn mannen naar Groningen waarbij onderweg al onheilspellend donkere rookwolken zichtbaar werden.

Gezien de stand in de competitie, Caribe nummer 10 en Bedrocks op een derde plaats een eenvoudige wedstrijd, maar het niets bleek minder waar. Het Emmer team werd aangevuld met junior Robin Brandjes en de 15-jarige aspirant Stein Rietema die een dag eerder al een inviel bij het Bedrocks 1e juniorenteam. Bij Bedrocks kwamen in de 1e inning tien spelers aan slag, maar haalden daaruit slechts twee honkslagen en vier runs. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen er zes spelers van Caribe aan slag en wisten met drie honkslagen twee runs te maken, 2-4.

Inning

In de rommelige en trage wedstrijd, waarbij Bedrocks had verzuimd met veel runs afstand te nemen, zat het venijn in de vijfde en laatste inning die begon met een 3-6 stand. De enige honkslag werd gemaakt door Kevin Vording en Stein Rietema die door “velders keus” op het honk was gekomen wist nog over de thuisplaat te komen. In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Groningers met vijf honkslagen en drie runs gevaarlijk dichtbij maar kon korte stop Benjamin Houthuyzen de derde nul maken door een Caribe-honkloper uit te tikken, 6-7. Zo ontsnapten de Emmenaren aan een onnodige nederlaag. Beste slagmannen aan Emmer kant waren catcher Simon Welter, pitcher Kevin Vording en derde honkman Marijn Mast elk met twee honkslagen.

Junioren 1

Onder een stralende zon mochten de Junioren 1 zaterdag op de Meerdijk aantreden voor een dubbelwedstrijd tegen de Green Hearts uit Woerden. De eerste wedstrijd werd een waar pitchers duel, waarin Ruben van Wieren ondanks wat controle problemen de Green Hearts slagmannen goed onder controle kon houden. Maar ook de Bedrocks slagmannen kwamen niet erg goed uit de verf. Aan het begin van de laatste slagbeurt voor Emmen stond het nog 3-2 voor de bezoekers uit Woerden, maar door honkslagen van Davey Paulussen en Tristan Berns wisten de Emmer Junioren toch nog op gelijke hoogte te komen, wat resulteerde in een 3-3 gelijkspel. De tweede wedstrijd had een haast identiek beeld, waarin pitching aan beide zijdes de boventoon voerde. Max Kamp gooide een voortreffelijke wedstrijd namens Bedrocks, maar aan slag konden de Emmenaren niet voldoende grip krijgen op de Hearts pitcher. Eindstand op 6-2 voor de bezoekers uit Woerden. Programma Meerdijk: Zaterdag 10:00 pupillen –Tex Town Tigers Enschede, 14:30 Junioren 1 – UVV Utrecht. Zondag 14:00 Heren – Northern Stars Leeuwarden

Auteur

Redactie