Fanatieke aanhang FC Emmen officieel supportersvereniging

EMMEN

Iedere trouwe bezoeker van FC Emmen kent de Brigata Fanatico, de fanatieke supporters die uit en thuis FC Emmen steunen. Sinds deze zomer zijn ze officieel een supportersvereniging.

Waarom is het zo belangrijk dat deze club fanatiekelingen een officiële supportersvereniging is? Een bezoekje aan het bestuur van deze ambitieuze groep, bestaande uit Martin Zaan, Arjan Bouwmeester, Maickel Harmers en Ben Oort. Twee jaar geleden is de groep het plan begonnen De Meerdijk meer sfeer te geven. Het ontbrak er nog wel eens aan, meent de groep. Oort: “FC Emmen moet met goed voetbal en mooie voetbalavonden weer op de kaart worden gezet. Wij willen er zijn voor alle supporters die vinden dat er reuring moet zijn in het stadion.”

Supporters

FC Emmen zelf is volgens Brigata Fanatico blij met de nieuwe supportersvereniging. “FC Emmen heeft ons hierin betrokken en ons erkenning gegeven voor de afgelopen jaren. Wat wij deden was nieuw en sprak veel supporters aan. Zo zaten er opeens na één seizoen driehonderd man in het vak waar wij voorheen met dertig man zaten. Dat zien de spelers en het bestuur ook. Wat wij doen is supporters enthousiast maken en laten zien hoe geweldig een avondje FC Emmen kan zijn. Ook als er wordt verloren.” Toekomstplannen van de nieuwbakken supportersvereniging zijn het organiseren van busreizen naar uitwedstrijden. Die werden al georganiseerd, maar het doel nu is om meer mensen mee te krijgen. Supporters die het thuis naar hun zin hebben, zullen zeker de uitwedstrijden en alles er rondom waarderen, stelt de fanatieke aanhang. “De beleving naar de wedstrijd toe, het geouwehoer onderweg en de onuitwisbare momenten, zeker wanneer de drie punten meegaan naar Emmen. Het is prachtig.”

Kledinglijn

Ook brengen de heren een magazine uit met daarin wedstrijdverslagen, fotoreportages en interviews met nationale en internationale coryfeeën van FC Emmen. En er is een nieuwe Brigata-kledinglijn met T-shirts, truien en bijvoorbeeld brillen gemaakt. “We zitten vol ideeën”, zegt Oort trots. De inzet van de fanatiekelingen lijkt te lonen, want binnen twee weken zijn er 45 betaalde leden bijgekomen. Het is slechts een beginnetje om het einddoel te bereiken. Dat is namelijk een uitverkocht stadion met supporters die negentig minuten achter de club staan. “Er zijn genoeg mensen die wegblijven omdat de sfeer van vroeger er niet meer is. Gelukkig zie je mensen terugkeren. FC Emmen blijft toch FC Emmen. En dat blijft trekken.” Meer info: brigat-fanatico.nl.

Auteur

Redactie