Jeugdsoos Papparazo viert 30-jarig bestaan met groot feest

OOSTERHESSELEN

Groot feest in Oosterhesselen. Jeugdsoos Papparazo bestaat namelijk dertig jaar. Op 2 september wordt er op het voetbalveld van VIOS het jubileum gevierd.

Namens het bestuur laat Claudia van Dalen (22) uit Wachtum weten dat het een gezellig feest gaat worden. Normaliter bestaat een soosavond uit kletsen, drinken, dansen, relaxen en darten. In tegenstelling tot een normale soosavond pakt het bestuur nu groot uit. De grote verantwoordelijke daarvoor moet de band Melrose zijn, die vijf jaar geleden - tijdens het 25-jarig bestaan - een spectaculaire show weggaf. Voorafgaand aan het feest is er een reünie voor oud-bestuursleden. De soos kan na dertig jaar buigen over 150 van die leden. Rond 21.00 uur gaat de tent open. “En dan gaan we los”, belooft Van Dalen, die al zo’n zeven jaar de soos bezoekt met haar vriendinnen. Toen ze achttien was, werd ze gevraagd voor het bestuur. Met haar 22 jaar behoort ze inmiddels tot de oudjes.

Soosvoetbaltoernooi

De kracht van Papparazo is terug te zien in een aantal jaarlijkse hoogtepunten zoals diverse themafeesten en het soosvoetbaltoernooi, waaraan achttien teams meedoen. De hele dag in de sporthal, eten in Eetcafé Lindeboom en ’s avonds het drukste feest van het jaar. Ook het paasvuur is een hoogtepunt. Zes weken van te voren gaan de jongeren met trekkers en wagens door het dorp om takken te verzamelen. “Op Eerste Paasdag wordt het vuur aangestoken door leerlingen van groep 8, die daar onder leiding van de band Klabats en met fakkels naartoe marcheren.”

Patroon

Het organiseren van tal van activiteiten heeft er voor gezorgd dat de jeugdsoos al dertig jaar een plek heeft in het hart van de Hesselaars. Sowieso is een soos vandaag de dag vrij uniek, aangezien de meeste jeugdsozen in Zuidoost-Drenthe de laatste jaren zijn opgeheven. Van Dalen geeft aan dat een aantal jaren terug de gemeentelijke subsidies zijn ingetrokken en de jeugdsoos het op eigen houtje moet doen. “Tot dusver gaat dit prima, hoewel we wel een golvend patroon zien over de jaren. Het leuke is dat de meerdere generaties die de jeugdsoos hebben bestuurd aanstaande zaterdag samen de feesttent kunnen bezoeken.” Het feest vindt plaats in de tent op het voetbalveld van VIOS in Oosterhesselen. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Kaarten zijn te koop bij Eetcafé Lindeboom, Drogisterij Koopman en op vrijdagavond in de soos.

Auteur

Redactie