Burgemeester opent Trek de Parade in Erica | Fotoreportage

ERICA

De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout was zaterdag naar het Industrieel Smalspoor Museum afgereisd om daar onder meer de activiteit ‘Trek de Parade’ te openen.

Bezoekers mochten het weekend proberen zoveel mogelijk locomotieven te trekken. Het gaat om smalspoorlocomotieven van enkele tonnen. De locomotieven wegen tussen de 1500 en 4000 kilo. Behalve het indrukwekkende trekwerk reden er ruim twintig historische smalspoorlocomotieven langs de bezoekers. Tussendoor reden er personentreinen om de bezoekers kennis te laten maken met het museum. Spoorliefhebber Serge Vinkelvleugel van RTV Drenthe was aanwezig en gaf een deskundige toelichting bij iedere locomotief. Hij vertelde over de geschiedenis, herkomst en het gebruik van de locomotief en gaf wat technische gegevens. Mensen die het museum willen bezoeken kunnen voor openingstijden, toegangsprijzen en andere informatie terecht op www.smalspoormuseum.nl.

Auteur

Redactie