‘Zandstrooister’ opnieuw prooi voor Alwin Heijting

SCHOONEBEEK

Net als vorig jaar was het Alwin Heijting uit Erm die de tien kilometer won bij de vijftiende Zandstrooisterloop in Schoonebeek. Hij finishte in 33.33 minuten.

Hij bleef hierdoor Sebastian Pol uit Coevorden 90 seconden voor. De plaatselijke trots - Joost Hindriks - eindigde als derde in 36.39 minuten. Bij de tien kilometer voor de vrouwen eindigde Elina Glas uit Erm als eerste in een tijd van 38.29 minuten. Tweede werd Naomi Arends uit Emmen in de tijd van 48.25 minuten en als derde kwam Lorian Schuiling uit Schoonebeek over de finish in de tijd van 53.30 minuten. De vijf kilometer heren werd een Schoonebeeker aangelegenheid. Winnaar was Erik Snijders (17.42 minuten). Hij bleef in een nek-aan-nek-race Nick Tapper en Arjen Kocks respectievelijk één en twee seconden voor. De vijf kilometer dames won Marlies van Dijk-Bouwman uit Coevorden in de tijd van 22.31 minuten. Ze bleef Noa Sibon en Hilde Vos voor.

Auteur

Redactie