Dan's Entertainment derde op WK in Schotland

EMMEN

De Emmer dansgroep Dan’s Entertainment behaalde zondag de derde plaats op het WK Hiphop in Schotland. Op 9 september treden ze op tijdens Uitmarkt Emmen.

De Emmer dansgroep van Dan’s entertainment verzorgt op zaterdagmiddag 9 september diverse optredens tijdens Uitmarkt Emmen. Vorige week deden ze mee aan het WK hiphop in Schotland. Daniel Hamar de la Brethonière, docent en choreograaf van de groep, vertelt: “We zijn eerlijk gezegd nog maar net terug uit Glasgow. Wat een geweldige ervaring voor de dansers om aan zoiets mee te doen. Het was fantastisch! We hebben natuurlijk maanden gewerkt om ons voor te bereiden op dit WK en dat werd beloond met de deelnamebewijzen voor maar liefst vier dansteams. De jongeren vonden het allemaal super spannend om op te treden in zo’n internationale setting. En wat was ik trots op mijn dansers en onze derde plaats.”

WK

De WK-deelnemers laten op zaterdag 9 september zien wat ze kunnen. Zowel bij de Hema in Emmen als ter hoogte van Boerland staan podia waarop de hele middag allerlei optredens te zien zijn van dansgroepen, popbandjes, koren en orkesten.Op het Marktplein presenteren 25 culturele organisaties zich met diverse activiteiten, zoals de ‘Literaire Snackbar’ van de Bibliotheek. Ook bevindt zich daar het workshopplein waar onder meer een teken-battle wordt gehouden. Theaterschool Loods 13 speelt een voorstelling in een zeecontainer, en een keur aan jonge Emmer singer-songwriters staat klaar om op te optreden in de Koepel bij de Bikbar, waaronder Isa Zwart die onlangs nog het ‘Drèents Liedtiesfestival’ in het Atlas Theater won. Op donderdagavond 7 september om 21.00 opent het Filmhuis traditiegetrouw de Uitmarkt met een openluchtfilm bij het terras van de Brasserie. Dit jaar is de keus gevallen op de film ‘Hell of high water’. Het complete programma van Uitmarkt Emmen is te vinden op www.uitmarktemmen.nl.

Auteur

Redactie