Circus Bossle toert door de gemeente Coevorden

DALEN/COEVORDEN

Liefhebbers van spanning, sensatie en spektakel kunnen de komende twee weken hun hart ophalen. Als afsluiter van de zomervakantie toert het uit Duitsland afkomstige familiecircus Bossle door de gemeente Coevorden. In Dalen en in Coevorden kan het hooggeëerde publiek genieten van een klassiek doch vernieuwend circusprogramma.

“Zolang er kinderen geboren worden, zal er circus zijn”, aldus het echtpaar David en Tunita Bossle. Zij vormen de directie van Circus Bossle. Beide komen uit echte circusfamilies, die al vele generaties met het circus onderweg zijn. Zo’n 10 jaar geleden vonden ze de tijd rijp om samen met hun kinderen een eigen circus te beginnen. Het circus presenteert zich als het gezelligste circus van Nederland! Nog steeds zijn de dieren de belangrijkste pijlers in de show. Vele oh’s en ah’s klinken als een prachtige Palamino-hengst de piste binnen komt draven. Naast paarden zijn er pony’s, ezels, alpaca’s en zelfs een dressuur met dwerggeitjes. Naast de vele dieren spelen humor en acrobatiek een grote factor in de show. Vrolijke clowns komen meerdere keren de tent binnenrollen om jong en oud te laten gieren om hun grappen en grollen. De charmante Miss Loreen laat zien dat naast het klassieke jongleren met de handen, het ook met de voeten kan. Natuurlijk heeft de show een spectaculair einde. Mister Vulcano speelt met vuur, eet vlammen en spuwt als een draak metershoge vuurfonteinen. De ultramoderne lichtinstallatie en het gelikte decor maken de ambiance compleet. De voorstelling duurt ruim anderhalf uur met een pauze van 15 minuten en is geschikt voor alle leeftijden. Kaarten zijn vanaf tien euro verkrijgbaar aan de circuskassa op locatie. De circuskassa is iedere speeldag geopend van 11.00 tot 12.00 uur en vanaf één uur voor aanvang van iedere voorstelling. In vele winkels en bedrijven in de regio worden kortingsbonnen uitgedeeld.

Speelschema

De voorstellingen aan de Thyakkerstraat in Dalen beginnen vrijdag 25 augustus om 18.30 uur, zaterdag 26 augustus om 17.00 uur en zondag 27 augustus om 14.00 uur. In Coevorden staat het circus bij Sportpark Klinkenvlier en zijn er voorstellingen op woensdag 30 augustus om 15.00 uur, donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september om 17.00 uur, zaterdag 2 september om 15.00 uur en de laatste voorstelling op zondag 3 september om 14.00 uur. Meer informatie? Zie de website www.circus-bossle.nl en Facebook www.facebook.com/circusbossle.

Auteur

Redactie