Locomotieven trekken in Erica tijdens Trek de Parade

ERICA

Eén keer per jaar organiseert het Industrieel Smalspoor Museum in Erica een grote locomotievenparade. Ruim twintig historische smalspoorlocomotieven rijden langs de bezoekers.

Spoorliefhebber Serge Vinkelvleugel van RTV Drenthe geeft een deskundige toelichting bij iedere locomotief. Hij vertelt over de geschiedenis, herkomst en het gebruik van de locomotief en geeft wat technische gegevens.

Van Oosterhout

Dit jaar krijgt het evenement een extra activiteit erbij: Trek de Parade. Bezoekers mogen zaterdag 26 en zondag 27 augustus proberen zoveel mogelijk locomotieven te trekken. Het gaat om smalspoorlocomotieven van enkele tonnen. Maar het gewicht zegt niet alles. IJzeren wielen op ijzeren rails maken een zware locomotief toch redelijk makkelijk te trekken. De locomotieven wegen tussen de 1500 en 4000 kilo. De parades beginnen om 11.00 en 14.00 uur. Trek de Parade is beide dagen rond 12.30 uur. Op zaterdag wordt de parade geopend door burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen. Tussendoor rijden er personentreinen om de bezoekers kennis te laten maken met het museum. Voor openingstijden en toegangsprijzen: www.smalspoorcentrum.nl.

Auteur

Redactie