Domesta koopt voormalig UWV-gebouw in Emmen

EMMEN

Woningcorporatie Domesta heeft het voormalig UWV-pand aan de Boslaan in Emmen gekocht. In een deel van het pand worden statushouders ondergebracht. Dit zijn vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben.

In het gebouw komen 29 appartementen met twee slaapkamers en 18 studio’s met één slaapkamer. Het komend half jaar werkt Domesta het verhuurplan verder uit. Domesta heeft het pand gekocht vanwege de toenemende vraag naar huizen voor kleinere huishoudens in het goedkopere segment (tot 592 euro) en de prachtige ligging in het bos en toch vlakbij het centrum en het openbaar vervoer. Domesta wil hiermee tevens voorkomen dat de wachttijden op de reguliere verhuurmarkt niet extra oplopen. Domesta heeft het voormalige UWV-gebouw gekocht van Van Nie Vastgoed BV. Van Nie is ook de partij die het pand verbouwt van kantoorgebouw tot appartementencomplex. Het gebouw kan vermoedelijk over een jaar in gebruik worden genomen.

Auteur

Redactie