Twee natuurexcursies in ‘het hoogveen’

ZWARTEMEER

Het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland en Staatsbosbeheer organiseren een tweetal natuurexcursies.

Op vrijdagavond 25 augustus gaan de lampen in Bargerveen aan voor de Nationale Nachtvlindernacht. Landelijk worden dan op diverse plekken nachtvlinders ‘verzameld’ en op naam gebracht. Nachtvlinders kunnen erg groot worden en zijn minstens zo spectaculair als de dagvlindergroep. Ook de soortenrijkdom is onder de nachtvlinders veel hoger. Zo zijn in het Bargerveen al bijna 900 verschillende nachtvlindersoorten ontdekt, waaronder vaak zeldzame. Er worden meerdere lichtopstellingen, lichtvallen en smeerplekken gemaakt. Startlocatie is het beheergebouw van Staatsbosbeheer Kamerlingswijk 83 Oostzijde in Zwartemeer. Starttijd is 21.00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht: janen annierocks@home.nl of bel 0591-315770. Aansluitend organiseert het Internationaal Natuurpark Veenland op zondagmorgen 27 augustus een natuurexcursie met het thema ‘Verhalen en gedichten van het veen & op zoek naar reptielen’. Deze excursie start om 09.00 uur vanaf de Staatliche Moorverwaltung, Sud-Nordstrasse 10, 49716 Meppen-Versen. In dit Duitse veengebied, het Wesuwermoor, vlak over de grens bij Zwartemeer, zijn zowel Nederlandse als Duitse natuurgidsen ter plekke. Deelname kost vier euro per persoon; kinderen tot veertien jaar zijn gratis. Aanmelden: e.bloeming@staatsbosbeheer.nl of bel 06-53199389.

Auteur

Redactie