Nieuw heftruck- en trekkerbedrijf in Coevorden

COEVORDEN

Het bedrijf Offringa BV start deze zomer een nieuwe vestiging op in Coevorden, waar vanuit de verkoop, verhuur en service van heftrucks en tractoren gaat gebeuren.

De hoofdvestiging van het bedrijf is gevestigd in Creil in de Noordoostpolder en met een tweede bedrijf in Coevorden hoopt het bedrijf verder te kunnen uitbreiden. Eigenaren Harald Lijster en Kornelis Offringa hebben een pand gekocht aan de N34. Gezamenlijk werd er al langere tijd gedacht over uitbreiding. Lijster vertelt: “In 2013 hebben we het importeurschap van Mitsubishi voor Nederland overgenomen en sindsdien zijn we constant bezig om te kijken waar we in Nederland kunnen verbeteren en hoe we dat gaan invullen. In het wat Noordoostelijke gedeelte van ons land konden we niet een goede dealer vinden en aangezien we qua markt wel potentie zien, hebben we besloten om zelf daar te gaan starten.” Omdat er in het gebied rondom Coevorden veel landbouw is, was de keuze om daar dan naast heftrucks ook met trekkers aan de gang te gaan snel gemaakt. Offringa: “Doordat we in de landbouw, naast de heftrucks, enkel werken met trekkers kunnen we ons volledig op de trekkers toespitsen en zijn we naast onze service ook sterk in de verhuur en hebben we ook een ruim aanbod voor de verkoop van gebruikte tractoren. Daarnaast doen we veel in diverse toebehoren zoals voorladers, gewichten, wielen, banden en GPS. Dit draait goed in Creil en we hopen dat door te kunnen trekken naar Coevorden.”

Auteur

Redactie