Groot kinderfeest op Emmer Raadhuisplein

EMMEN

Op zaterdag 9 september wordt het Raadhuisplein omgedoopt tot Kidsplein. Het belooft een groot spektakel te worden met veel gratis activiteiten en optredens.

Het wordt een groot feest voor kinderen op het Kidsplein tijdens Uitmarkt Emmen. Daarbij kunnen aanwezigen bijvoorbeeld denken aan coole demonstraties van skaters, hiphoppers en breakdancers. Maar er zijn ook allerlei activiteiten waar de kinderen actief aan kunnen meedoen. Greetje Kuipers van stichting Uitmarkt Emmen vertelt: „Het wordt één groot kinderfeest met een enorme diversiteit aan activiteiten. Zo is er een stoepkrijtwedstrijd van het Jeugdcultuurfonds, kunnen kinderen leren vloggen bij Jordi van de Werf, een bootje maken bij de stand van Creyo - en dat ter plekke te water laten, oefenen met handlettering, een vlieger bouwen bij Zonlicht Vliegers en verkleed als ballerina of prinses op de foto gaan bij de stand van Kinderballet Emmen.”

Kunstzinnig

Uiteraard zijn de culturele instellingen van Emmen ook aanwezig. Kinderen kunnen schilderen en boetseren met beeldend kunstenaars van het CBK en ze kunnen zich bij de kraampjes laten informeren over kunstzinnige hobby’s zoals muziekles, zingen, dansen of beeldende kunst. De volgende organisaties zijn op 9 september op het Kidsplein aanwezig: Kinderballet Emmen, Gymvereniging Klazienaveen, Brede School Emmen, Dance Company Shirelle, Toonkunst kinderkoor, Six step Dancecenter, Back2the streets, Mencke’s Farm - handlettering, Danstheater Ruscha Kloosterman, Zonlicht Vliegers, Jordi van der Werf - vloggen, Marloes Overweg - beeldende kunst, AKE, Jeugdcultuurfonds, Dan’s Entertainment, Creyo - bootjes maken, Herqua skaters, Unido gymvereniging, balkunstenaar Marco Bonissimo, CBK, Bibliotheek Emmen. Het kinderfestijn duurt van 12.00 tot en met 17.00 uur en de toegang is gratis. Op www.uitmarktemmen.nl is het complete programma van de Emmer Uitmarkt te vinden.

Auteur

Redactie