Daling WW Zuidoost-Drenthe zet door

EMMEN/COEVORDEN

In juli is de WW-uiterking in Drenthe verder afgenomen. Door het aanhoudende economisch herstel verliezen minder mensen hun baan en vinden WW’ers weer vaker werk.

In het onderwijs stijgt de WW tijdelijk in verband met het einde van het schooljaar. Desondanks is de kans op werk in deze sector toegenomen. Met name vacatures voor docenten van exacte vakken, talen en techniek/ICT zijn voor scholen moeilijk te vervullen.Eind juli telde Drenthe 12.009 WW-uitkeringen. Dat is 4,9% van de beroepsbevolking.

Arbeidsmarkt

Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in juli af met 399 uitkeringen. Hiermee zet de dalende trend in de WW-ontwikkeling door, die begin vorig jaar werd ingezet. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Drenthe 16,5% (2.367) minder WW-uitkeringen. WW’ers profiteren van de toegenomen kansen op de arbeidsmarkt en vinden weer vaker werk. In de gemeenten Emmen en Coevorden is ook sprake van een daling. In de gemeente Emmen waren in juni nog 3265 WW-uitkeringen verstreken, terwijl dat er vorige maand 3145 waren. Vorig jaar rond deze tijd lag dat aantal op 3828 uitkeringen. In de gemeente Coevorden zijn in juni 775 WW-uitkeringen verstreken, terwijl dat aantal vorige maand op 750 lag. De stand vorig jaar stond op 989 WW-uitkeringen. Die aantallen zijn gemiddeld genomen gelijk aan de procentuele veranderingen (3,2%) in Drenthe en daardoor aanzienlijk beter dan het landelijke gemiddelde (2,1%).

Auteur

Redactie