Roelf Meijer speelde werk van grootheden in Grote Kerk

EMMEN

In de serie zomerconcerten in de Grote Kerk in Emmen werd vanmiddag het monumentale Roelf Meijer orgel bespeeld door Johan Gerkes uit Hijken. Om 15.00 uur gaf hij een inloopconcert waarbij hij werken uitvoert van Bach, Böhm, Andriessen, Pärt, Mendelssohn-Bartholdy en Monnickendam.

Johan Gerkes is geboren in Assen in 1957 en nu woonachtig in Hijken. Hij is afgestudeerd in Harmonie-Fanfare Directie en orgel aan het Conservatorium in Groningen en is in de loop van de jaren voornamelijk binnen de provincie Drenthe als dirigent van verschillende harmonie- en fanfareorkesten aan het werk. Met vele van deze verenigingen heeft hij bijzonder goede resultaten behaald en is hij in staat geweest om deze verenigingen op een hoog muzikaal peil te laten musiceren. Naast het dirigeren is Johan nog actief als docent voor blaasinstrumenten en is hij vaste bespeler van het orgel in de Jozefkerk in Assen.

Auteur

Redactie