Sportpraat met Bas Grobbe: ‘Ik hoop op een basisplaats’

COEVORDEN/STEENWIJKSMOER

Bas Grobbe is 19 jaar en woont in Coevorden. Hij gaat naar school in Overijssel en heeft een bijbaan in zijn woonplaats. Lees meer over Bas in deze editie van Sportpraat.

Naar welke school ga je? “Ik ga naar het Alfa-college in Hardenberg en doe de opleiding Facilitair leidinggevende mbo op niveau 4 en ga nu naar het laatste jaar. Daarnaast werk ik nu al zo’n vier jaar bij de Albert Heijn in Coevorden.” Welke sport beoefen je en bij welke vereniging? “Ik voetbal sinds mijn zesde bij voetbalvereniging Protos in Steenwijksmoer.” Wat maakt deze sport zo leuk? “Ik vind het een hele mooie sport om elk weekend er gewoon vol voor te gaan met je team en de supporters die komen kijken. Gewoon met je team elke week weer presteren en goed voetbal laten zien: daar doe je het voor. Dat de supporters zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld en natuurlijk voor je plezier met het team.” In welke teams sport je? “Afgelopen jaar speelde ik op zaterdag bij de A1 van NkvvProtos en op zondag in het eerste team van Protos. Na de zomervakantie speel ik bij de selectie van Protos.” Wat is het mooiste aan deze teams? “De teams waren afgelopen seizoen leuk en gezellig. Ik ben opgegroeid in Steenwijksmoer en ben op mijn zeventiende verhuisd naar Coevorden. Ik ken iedereen wel van de senioren van Protos en zij betrekken mij er altijd bij. In de A-junioren speelde ik met mijn kameraden.” Op welk niveau sport je? “Ik speelde afgelopen seizoen met de A-jeugd in de tweede klasse en met het eerste speelden we in de vierde klasse. Na de zomerstop gaan we proberen om met de senioren te promoveren. Vorig seizoen lukte ons dat net niet via de nacompetitie, maar na de zomerstop gaan we er weer vol voor.” Waarom sport je bij jouw club? “Ik woonde dus in Steenwijksmoer en ken iedereen bij de club. Ik heb het er enorm naar mijn zin en ik zou er ook echt niet weg willen. Daarnaast help ik nu al twee jaar bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Dat toernooi brengt de leden ook bij elkaar. Bijna iedereen die iets heeft met de vereniging helpt elk jaar weer mee en dat is het mooie van Protos.” Hoe vaak train je per week? “Ik train twee keer per week en afgelopen seizoen pakte ik naast de training met de A-junioren er nog een training bij de selectie bij.” Wanneer was jouw laatste wedstrijd en hoe ging het? “Mijn laatste wedstrijd was de thuiswedstrijd met Protos 1 tegen Kwiek 1. Dit was de kans op revanche voor promotie. Uit hadden we verloren met 3-1 en daarom moesten we er vol voor gaan. Helaas liep het thuis uit op een 3-3 gelijkspel. Het was een goede wedstrijd, maar wij vergaten om de kansen af te maken en lieten hun te veel voetballen.” Hoogtepunt? “Mijn hoogtepunt was in de C-junioren. We werden kampioen in de derde klasse en werden bekerkampioen. We speelden de finale tegen de kampioen van de tweede klasse en wonnen met 4-2.” Wat wil je nog bereiken in jouw sport? “Ik hoop volgend seizoen een basisplaats te hebben in het eerste van Protos en dan te promoveren naar de derde klasse. Verder hoop ik ooit mee te mogen doen aan het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.” Grootste blunder? “Mijn grootste blunder was in het seizoen 2015/2016. We moesten met het eerste tegen het eerste van Twedo ik had die wedstrijd een basisplek. Ik kreeg een steekbal, liep alleen op de keeper af en speelde hem uit, maar toen kwam er een verdediger aan en ik schoot de bal recht op die speler.” Wie is jouw grote voorbeeld? “Mijn grote voorbeeld is Cristiano Ronaldo. Hij heeft hard gewerkt om zover te komen. Hij is gewoon een wereldvoetballer.” Hoe breng je graag jouw vrije tijd door? “Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrienden. We voetballen doordeweeks ’s avonds en in het weekend zitten we meestal in jeugdsoos Anjobema in Steenwijksmoer. Daarna gaan we meestal naar Rembrandt in Coevorden.” Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker? “Kom gerust dit seizoen kijken bij een wedstrijd van ons team.”

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar de redactie: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie