‘De contrabas en de panfluit zijn erg mooi’

EMMEN

Het culturele jaarprogramma van de Grote Kerk in Emmen is zeer gevarieerd. Dat blijkt ook tijdens de Emmer Uitmarkt in september.

Op zaterdag 9 september heeft de Grote Kerk een bomvol programma. Hoewel de Grote Kerk bekend staat als klassiek podium, worden dit jaar alle muziekstijl omarmd. Op het programma staan onder meer orkesten en koren, contrabassen en panfluiten. Volgens Hannie Alting van de Grote Kerk in Emmen laten ze op die wijze grote contrasten zien. “We zijn heel blij met bijvoorbeeld de contrabassen. Het is echt bijzonder om deze in de Grote Kerk te kunnen zien en te horen. Het grote contrast met de panfluiten is ook erg mooi.” De Grote Kerk zit eigenlijk ieder jaar weer vol tijdens de opening van het culturele seizoen. “Het is een gezellige in- en uitloop van mensen. We zijn altijd vol tijdens de uitmarkt en daar zijn we heel erg trots op. Misschien komt het doordat er een fijne, ontspannen sfeer is. Mensen ervaren het als heel laagdrempelig”, vertelt Alting enthousiast. De contrabassen staan aan het einde van de middag, rond 15.30 uur, op het programma. De basgroep van Het Gelders Orkest komt met vijf bassisten naar Emmen. “Ze spelen in verschillende combinaties en geen muziekstijl is te gek voor hen. Ze spelen zowel originele composities als arrangementen van onszelf en van anderen, en ze hebben vooral ontzettend veel lol met elkaar. De panfluit staat bekend om de mooie en warme klanken.” Op veel vrijmarkten bespelen Zuid-Amerikaanse muzikanten de panfluit, maar de panfluit wordt ook veel bespeeld in Roemenië. De fluitisten in de Grote Kerk komen uit Emmen. Naast folkloristische muziek, spelen ze muziekstijlen als klassieke muziek en filmmuziek. Het programma in de Grote Kerk ziet er als volgt uit: 12.30 uur: Kamerorkest Emmen 13.30 uur: Female Voices 14.00 uur: Het Emmens Panfluit Ensemble 14.30 uur: Magnificat 15.00 uur: Michiel Roosen, pianist 15.30 uur: Het Gelders Contrabas Ensemble 16.00 uur: Porter’s Blue

Auteur

Redactie