Michiel Hemmen op amateurbasis naar FC Emmen

EMMEN

FC Emmen heeft aan de vooravond van de eerste competitiewedstrijd de zoektocht naar aanvallende versterking afgerond. De 30-jarige Michiel Hemmen sluit vandaag aan bij de selectie van trainer Dick Lukkien. De geboren Zaandammer speelde een groot deel van zijn carrière voor SC Cambuur. De spits maakt de overstap van Leeuwarden naar Emmen op amateurbasis.

Manager voetbalzaken Jan Korte: “Door de komst van Michiel Hemmen kunnen we een ervaren spits aan onze selectie toevoegen. Michiel is groot en sterk, bovendien balvast en kan zodoende als aanspeelpunt fungeren, maar ook zeker zelf het net vinden. Kortom: voor ons een zeer welkome kwantitatieve en kwalitatieve versterking. We hebben met Michiel gesproken over zijn toekomstplannen en die liggen vanaf januari 2018 in Azië. Die droom kan hij alleen verwezenlijken door zichzelf het komend halfjaar fit te houden en zich als trefzekere spits te profileren. Dat past ons enorm en wij kunnen dit buitenkansje niet laten lopen.”

Tussenstap

Michiel Hemmen: “De afgelopen periode ben ik me gaan oriënteren en heb ik een plan voor de toekomst gemaakt. Ik wil nog één keer een buitenlands avontuur aangaan en als tussenstap is Emmen een mooie club om voor te spelen. Fit blijven, wedstrijden spelen en doelpunten maken is mijn doelstelling. FC Emmen zocht nog een balvaste aanvaller met gevoel voor de goal. Onze wegen kruisen op het juiste moment en volgens mij kunnen we elkaar de komende tijd vooruit helpen.” FC Emmen start de competitie in de Jupiler League op vrijdagavond 18 augustus om 20.00 uur met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Auteur

Redactie