Emmenaren opgepakt in Italië met elf kilo cocaïne

EMMEN/OLBIA

Twee Emmenaren zijn afgelopen weekend in de stad Olbia op het Italiaanse eiland Sardinië opgepakt met elf kilo cocaïne. Dat meldt de Italiaanse krant La Provincia.

Het gaat om de 29-jarige oud-Emmenaar S. F. - op het moment van de arrestatie woonachtig in het Duitse Emlichheim - en de 27-jarige S. L. uit de Emmer wijk Emmerhout. Tijdens een routineklus langs de kust van Sardinië viel het oog van de lokale politie op een BMW met Duits kenteken en een Volkswagen Golf met Nederlands kenteken, die steeds doelloos hetzelfde rondje leken te rijden. Dit wekte argwaan bij de agenten die besloten de auto’s naar de kant te halen. De heren verklaarden verdwaald te zijn, meldden dat hun navigatiesysteem kapot was en zouden iemand ontmoeten met wie ze die dag zouden optrekken. De controle verliep moeizaam, ook omdat beide heren zeiden geen Italiaans te spreken.

Toeval

De ontdekking van de drugs was louter toeval en leek eerder uit een filmscript te komen dan dat het om de werkelijkheid ging. Een van de agenten was namelijk in het bezit van de sleutelbos van de Volkswagen Golf en drukte op een knopje van een sleutelhanger. Als gevolg daarvan leek er in de kofferbak van de BMW iets te openen. Na het nodige speurwerk bleek dat de toegang tot de verstopte drugs te zijn. De Emmer koeriers reageerden verbaasd en zeiden niets te weten van de drugs. De auto’s, de elf kilo cocaïne en 1900 euro aan contanten die in de auto werd gevonden zijn in beslag genomen. Het duo is voor verder onderzoek meegenomen naar een Italiaanse gevangenis.

Auteur

Redactie