‘Het komt nu wel heel dichtbij’ in Atlas Theater

EMMEN

Patrick Nederkoorn is columnist voor ‘Met het Oog op Morgen’ en verbonden aan het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’. In zijn tweede theatershow ‘Het komt nu wel heel dichtbij’ verweeft hij zijn persoonlijke leven met de actualiteit.

Noem hem gerust een ervaringsdeskundige. Hij is in Parijs geweest, heeft in een vliegtuig gezeten én woont in een wijk met gebedshuizen. Nou, dan komt het allemaal wel heel dichtbij. Opgegroeid tussen afrikanenperkjes en zwarte kousen, vraagt hij zich af waarom zoveel mensen bang zijn voor de buitenwereld.

Genomineerd

Op 15 juni zijn de nominaties VCSD Cabaretprijzen 2017 bekendgemaakt. Patrick Nederkoorn is genomineerd voor de Neerlands Hoop (meest belovende theatermaker)! De jury over ‘Het komt nu wel heel dichtbij’: “In zijn tweede cabaretvoorstelling weet Patrick Nederkoorn actuele maatschappelijke thema’s als angst en veiligheid heel mooi samen te voegen met zijn eigen coming-of-age-verhaal als jongen uit een ‘streng-gristelijk milieu’. In een vernuftig gecomponeerd verhaal bepleit de innemende verteller Nederkoorn het belang van vrijheid en relativering in een tijd waarin het wantrouwen regeert en alle vuurtjes zo snel mogelijk worden opgestookt.” Patrick Nederkoorn is donderdag 9 november vanaf 20.30 uur te zien in het Atlas Theater. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie