Muzikale voorstelling in Coevorder museum over de Hondsrug

COEVORDEN

De Open Monumentendagen zijn op zaterdag 9 en zondag 10 september. In Coevorden kan die dagen het Stedelijk Museum Coevorden gratis worden bezocht. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. In het Arsenaal - daar waar het museum onderdak heeft - worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

De familievoorstelling ‘Het zit ‘m in het zand!’ van Maters en Roberti wordt zondagmiddag vanaf 14.00 uur voor het voetlicht gebracht. De voorstelling gaat over de Hondsrug in Drenthe en speelt zich af in het atelier van kunstenares Remi van Rijn, ergens op het zand van die Hondsrug. Entree kost 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen, leden en vrienden van de bibliotheek, het Stedelijk Museum Coevorden en de Coevorder historische vereniging betalen 5 euro. Reserveren is gewenst en kan tot 6 september door een e-mail te sturen naar info@museumcoevorden.nl, onder vermelding van ‘Theatervoorstelling 10 september’ en het aantal personen.

Het Arsenaal

Verder zijn er het hele weekend oud-Hollandse spelletjes aanwezig in het Arsenaal, waar de bezoekers zich mee kunnen vermaken. Ysbrand van der Weide geeft zaterdag namens de historische vereniging een korte lezing over het thema in de breedste zin van het woord.

Auteur

Redactie