Expositie Room of Hope trekt tienduizendste bezoeker

EMMEN

Binnen vier weken na de opening van de expositie Room of Hope in het Afrikahuis in de oude Emmer zoo, werd vrijdagmiddag de tienduizendste bezoeker verwelkomd. Dat gebeurde te midden van de 298.000 origami kraanvogels die er te zien zijn.

Het echtpaar Paridaans uit het Noord-Brabantse Hapert viel de eer te beurt uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout een bos bloemen te ontvangen. Kunstenaar Ingo Leth, die de expositie naar Emmen haalde, bood het Brabantse echtpaar op zijn beurt een ingelijste kraanvogel aan. Die vogel is een vaak terugkerend motief in het werk van de oud-inwoner van Duisburg.

Overweldigend

Het stel uit Hapert vindt de expositie overweldigend en indrukwekkend. Tjitske Dijkstra - de docent aan het Alfa-college in Groningen die bij de ramp met de MH17 haar vriendin Hieke Raap verloor - is de initiatiefneemster van het vouwen en verzamelen van de vele kraanvogels. Duizend voor iedere omgekomen inzittende van het vliegtuig. De Emmer expositie is nog te bekijken tot 24 september. Dat kan dagelijks - met uitzondering van maandag - van 11.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Redactie