Doorloper met Piet Janssen: ‘Met een pilsje in de achtertuin’

COEVORDEN

Pieter Nicolaas Janssen – zijn roepnaam is Piet – woont alweer lange tijd in Coevorden. De 67-jarige gepensioneerde schreef als amateur liefst twintig boeken. Lees meer in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja, ik ben getrouwd met Nettie Janssen-van der Sluis.” Coevorden is voor mij… “De plek van mijn gezin, maar mijn geboorteplaats Eindhoven voelt ook nog altijd als mijn thuis.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan… “Zou ik graag minder leegstand zien in het centrum.” Vroeger ging ik altijd stappen in… “Handel, een dorpje vlak bij Eindhoven.” Als PSV wint, dan… “Ben ik als echte Eindhovenaar natuurlijk heel trots op mijn club!” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was… “Een meisje van mijn middelbare school.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed… “Dat was toen mijn broer uit Eindhoven kwam kaarten bij ons thuis.” En dat ik huilde ook… “Dat was toen onze moeder kwam te overlijden.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is… “De avonden van Gerard Reve.” Je kunt me wakker maken voor… “Chinese tomatensoep en voor een Magnum.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is… “Ik werk niet meer, maar ik vind het fijn om ’s avonds met een pilsje in de achtertuin te zitten.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan… “Woonde ik in Eindhoven.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje… “Iedereen die zich inzet voor de maatschappij.” Wat ik vroeger wilde worden is… “Piloot.” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is… “Procesoperator bij een farmaceutisch bedrijf.” Mijn hobby’s zijn… “MLA-vliegen, om mee te beginnen. Ik ga regelmatig naar Stadskanaal om te vliegen in een ultralight vliegtuig. Daarnaast schrijf ik graag. Ik heb al twintig boeken geschreven die je kunt bekijken op www.pietjanssen.nl en www.facebook.com/www.pietjanssen.nl. Ik schrijf niet alleen boeken, ik corrigeer ook nog regelmatig manuscripten.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is… “De geboorte van mijn kinderen en kleinkinderen.”

Meedoen?

Meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie