Parkeerplaats Wildlands krijgt als eerste in Nederland waarschuwingsbord voor hond

EMMEN

Op het Q-Park parkeerterrein naast Wildlands wordt volgende week woensdag een waarschuwingsbord geplaatst over de gevaren van het achterlaten van honden in de auto. De parkeerplaats in Emmen is daarmee de eerste in Nederland met zo'n waarschuwingsbord.

De Dierenbescherming stelt vast dat er jaarlijks tientallen oververhitte honden uit auto’s bevrijd moeten worden. Helaas is het voor sommige honden dan al te laat en overlijden ze alsnog ter plekke. De Dierenbescherming probeert dit leed door meer voorlichting te voorkomen. Nieuw daarbij is een waarschuwingsbord dat, met een verwijzing naar het bord ‘op slot, buit eruit’, mensen erop wijst dat ze de hond niet in de auto moeten achterlaten. Bij de onthulling zijn de Emmer wethouder Jisse Otter en coryfeeën van Wildlands, Q-Park en De Dierenbescherming aanwezig.

Achtergrond

De temperatuur in een stilstaande auto loopt van bijvoorbeeld 25 graden in slechts tien minuten al gauw op naar 35 graden. De hond bezwijkt in vele gevallen niet aan het zuurstofgebrek in de auto maar door oververhitting. Deze incidenten vinden op uiteenlopende locaties plaats, van een eigen oprit, een parkeerplaats bij een supermarkt of winkelstraat tot een parkeerterrein van een strand, pretpark of dierentuin. In bijna alle gevallen is er sprake van onwetendheid van de dodelijke gevolgen van een dergelijke actie. Andere uitingen ter ondersteuning van deze hitte actie zijn: - Waarschuwingsfilmpje https://www.youtube.com/watch?v=37thns2UQho - Informatiefilmpje https://youtu.be/IG1vZdNGzoM - Speciale website met tips https://www.dierenbescherming.nl/hitte

Auteur

Redactie