Wezup trots op gerenoveerde oudste straat

WEZUP

Vanuit het stimuleringsfonds Coevorden Verbindt is in Wezup met hulp van veel vrijwilligers gestart met de renovatie van de straat Westeinde. De gemeente Coevorden gaat uit van de kracht van inwoners en geeft daarom verantwoordelijkheden terug aan de inwoners. De gerenoveerde straat werd zaterdagmiddag geopend door wethouder Joop Brink.

De dorpsvereniging en de inwoners van Wezup wilden samen de renovatie van het Westeinde – de oudste straat in het dorp - uitvoeren. De straat was onregelmatig geworden en daarom is er opnieuw bestraat. Onder meer het sloop- en voorbereidingswerk is door de dorpelingen uitgevoerd. “Elke avond stonden zes vrijwilligers ingepland, maar op de avond zelf en overdag kwamen regelmatig andere vrijwilligers spontaan in actie”, zegt Dries de Vries namens Dorpsvereniging Wezup. “Diverse dorpelingen hebben meer dan eens meegeholpen. Niet omdat ze zich gedwongen voelden, maar vanwege de gezelligheid. Dit is waar een klein dorp groot in kan zijn.”

Aan de slag

Ruim veertig van de in totaal 186 inwoners van Wezup gingen in juli aan de slag met de renovatie. Doelstelling was om het ongemak van verzakkingen en wateroverlast ongedaan te maken. Sponsoren van de renovatie in Wezup zijn de provincie Drenthe, de gemeente Coevorden, de Rabobank en Kern met Pit. Meer informatie over het stimuleringsfonds staat op www.coevorden.nl/deel-2-stimuleringsfonds.

Auteur

Redactie