Smulfeest in Sleen met zoete verleidingen | Op de voorpagina

SLEEN

Het Festival der Zoete Verleidingen is een smulfeest dat vooral bekend staat om de idyllische entourage, vrolijke terrasjes en ambachtelijke taartjes. Ruim negentig standhouders lieten van donderdag tot en met zaterdag aan de Bommertsweg in Sleen zien wat zij in huis hebben. Van bakbenodigdheden tot serviesgoed en van bakboeken tot jams. De landelijke locatie ligt in een voormalige theetuin.

Rutger van den Broek - Nederlands beste Thuisbakker van 2013 - gaf dagelijks een bakdemonstratie in Sleen. Chef-kok Jarno Eggen van de Groene Lantaarn in Zuidwolde demonstreerde donderdag hoe hij een dessert maakt met veldzuring en Hilde van Maanen verzorgde vrijdag een bakdemo. Zij won vorig jaar het programma MasterChef. Patissier Hidde de Brabander - bekend van 24Kitchen - gaf zaterdag een bakdemonstratie. Er deden donderdag 25 liefhebbers mee aan de taartenbakwedstrijd. De taartpunten werden verkocht voor het goede doel De Wensambulance.

Auteur

Redactie