Gemeente Emmen verloot fiets van duizend euro

EMMEN

Hoe krijgen we meer Emmenaren op de fiets? Hoe wordt fietsen in de gemeente comfortabeler en veiliger? Hoe geven we ruimte aan nieuwe fietsontwikkelingen zoals e-bikes? En hoe combineren we de fiets optimaal met het openbaar vervoer?

De gemeente vraagt haar inwoners om mee te denken hoe Emmen een nog betere fietsgemeente kan worden. Inwoners die voor 25 september hun mening delen op gemeente.emmen.nl/heel-emmen-fietst maken kans op een fiets ter waarde van duizend euro. De gemeente Emmen wil haar inwoners stimuleren vaker de fiets te pakken. Op de korte afstanden - minder dan 7,5 kilometer - streeft de gemeente naar een stijging van 24 naar 26 procent. Emmen streeft ernaar dat het vanzelfsprekend is dat kinderen op de fiets naar school gaan, de wijken en dorpen goede dorpsvoorzieningen hebben en de bewegwijzering en voorzieningen op orde zijn. Met de fietsdoelen sluit de gemeente aan bij de ambities van de provincie Drenthe om gezamenlijk zoveel mogelijk mensen ‘Op Fietse’ te krijgen.

Auteur

Redactie