Bouke met Noordpool Orkest bij Uitmarkt Emmen

EMMEN

Tijdens de Emmer Uitmarkt probeert de organisatie een zo gevarieerd mogelijk programma te bieden. Dat moet gaan lukken met onder anderen zanger Bouke en het Noordpool Orkest.

De Emmer zanger Bouke treedt zaterdag 9 september op samen met het Noordpool Orkest. Al eerder maakte deze krant bekend dat Ellen ten Damme en Dilana Smith met het 42-koppige orkest optreden tijdens de Uitmarkt. Met deze artiesten hoopt de organisatie een breed publiek aan te spreken. “We waren al even op zoek naar een derde artiest om met het Noordpool Orkest op te treden” vertelt Nicole Stiekema namens de organisatie. “Bouke is een mooie aanvulling op het programma met optredens van Ellen ten Damme en Dilana Smith. We denken met deze artiesten heel veel mensen een leuke avond te kunnen bezorgen.”

Dirigent

Het Noordpool orkest is een orkest uit Drachten voor lichte muziek en gericht op het noorden van Nederland. In 2009 speelde het zijn eerste concerten. Het orkest heeft 42 professionele musici en bestaat uit een bigband aangevuld met strijkers. Het ensemble speelt muziek in allerlei genres, van jazz tot en met kleinkunst en staat onder leiding van dirigent Reinout Douma. Het is opvallend dat het Noordpool Orkest tijdens de Emmer Uitmarkt alleen met regionale artiesten optreedt. Tenminste, als je meerekent dat Dilana Smith in Emmen heeft gewoond en Ellen ten Damme is opgegroeid in Drenthe. “De samenwerking tussen het Noordpool Orkest en deze drie artiesten uit onze provincie is speciaal voor Uitmarkt Emmen opgezet. Wij zijn heel blij met het enthousiasme en medewerking die wij van het orkest en de artiesten krijgen”, aldus Stiekema.

Stadsbbq

Het gevarieerde programma begint donderdagavond met een openlucht bioscoop. Vrijdagavond staat vooral in het teken van muziek met diverse podia in het centrum van Emmen. Zaterdag is er van alles te beleven tijdens Uitmarkt Emmen op verschillende pleinen. Zondag vinden het vijftiende Shanty & Seasong Festival en de Stadsbbq plaats. Voor mensen die niet weten wat een boeldag of een paander zijn speelt de vrijwilligersgroep van het Veenpark op 9 september een ouderwetse boeldag na. “Oude boedel uit een faillissement wordt verkocht.” legt Sis Hoek van Erfgoednetwerk uit. “Elk uur spelen ze de oude gebruiken na. Er is oude have en goed dat per opbod verkocht moet worden.” De oude spullen worden bij opbod verkocht door een paander, een Drentse benaming voor iemand die een openbare verkoping leidt. Vraag is natuurlijk wie de hoogste bieder is en met de spullen naar huis gaat. Het publiek wordt ook bij het tafereel betrokken, mag zelfs meebieden en in sommige gevallen ook wat spullen meenemen. De boeldag is tussen 13.00 en 16.00 uur te vinden tegenover het Hospershuis in Emmen, bij de jeu-de-boulesbanen. Kijk voor meer informatie op www.uitmarktemmen.nl.

Auteur

Redactie