‘Vergeten kinderen’ genieten in Wildlands

EMMEN

Driehonderd ‘vergeten kinderen’ uit verschillende opvanglocaties in Nederland beleefden vorige week een bijzonder dagje uit in themapark Wildlands. Voor deze kinderen is het namelijk niet vanzelfsprekend om op vakantie te gaan in de zomervakantie.

Stichting Het Vergeten Kind organiseert tijdens de Zomertour voor ruim drieduizend kinderen een heerlijk dagje uit, zodat deze kinderen ook even kind kunnen zijn. Wildlands was de vijfde in de reeks van de tien attractie- en dierenparken die hun deuren tijdens de Zomertour belangeloos openden. Ruim 55.000 kinderen kunnen door problemen in hun gezin niet meer thuis wonen en komen daarom in opvanglocaties terecht. Door teruglopende subsidies is er steeds minder budget voor opvanglocaties, wat inhoudt dat de kinderen de opvang weinig verlaten. Dagjes uit of een vakantie zit er voor de meesten niet in. Zij moeten zich vermaken met minimale speelvoorzieningen en hebben weinig mogelijkheden om buiten te spelen.

Auteur

Redactie