Cody Hidding: ‘Nieuwe naam, nieuwe muziek’

KLAZIENAVEEN

Cody Hidding, een 20-jarige dj uit Klazienaveen, gaat voortaan door het leven als Code-E. Zijn vorige artiestennaam - DJ Lawss - is daardoor van het strijdtoneel verdwenen.

Door Vincent Trechsel Aanvankelijk was Hidding het er helemaal niet mee eens. Hoezo een nieuwe artiestennaam? Wat is er mis met DJ Lawss? Op zich is er niet veel mis mee, maar het kon stukken beter, vond de platenmaatschappij waar de twintiger bij had getekend. Een A4’tje vol alternatieven werd snoeihard afgekeurd, maar na een avondje vertoeven met een vriend kwam ineens de naam Code-E bovendrijven. Het bekt lekker en als je het op z’n Engels uitspreekt, heb je gelijk Hiddings voornaam te pakken. Met de nieuwe naam maakt de Klazienavener ook andere muziek. “Ik kon mezelf niet meer vinden in mijn muziek. Het werd een beetje kinderachtig”, vertelt hij. Hij maakt nog steeds hardstyle, maar gewoon nog harder. Agressiever zelfs. Hidding noemt dat een leerproces. Hij was nieuw in het wereldje, wist niet alles, maar door vaker op te treden tijdens hardstylefeestjes kon hij zien waar het publiek het beste op reageerde. “Het hele harde blijkt het mooist”, zegt hij. “Ik voel nu zelf ook meer energie.”

Muziek

Waar Hidding naar eigen zeggen eerst vrolijke deuntjes speelde zonder al te veel emotie is dat nu een ander verhaal. De eerste test om te kijken hoe het publiek reageerde, was tijdens het bevrijdingsfestival in Emmen, waar hij de avond op het Raadhuisplein mocht afsluiten. Dat mag hij vrijdag 8 september overigens weer tijdens de Emmer Uitmarkt, maar dan onder zijn nieuwe naam, met allemaal nieuwe muziek. De keuze voor nieuwe muziek komt overigens niet van de platenlabel, die Gearbox Digital heet. Die verandering is een eigen keuze geweest en werd gemaakt voordat Hidding bij het Schotse label tekende. Gearbox is één van de grootste hardstylelabels ter wereld en zorgt ervoor dat zijn muzikanten in bijvoorbeeld de Ziggo Dome of tijdens festivals in Frankrijk of Noorwegen kunnen spelen. “Het was een moeilijke beslissing omdat ik als DJ Lawss toch één en ander heb opgebouwd”, vertelt de Klazienavener, wiens nieuwste track volgende week dinsdag uitkomt. “Ik sta er nu helemaal achter, ook omdat mijn muziek na de verandering van een veel hoger niveau is. Nieuwe muziek onder een nieuwe naam.”

Auteur

Redactie