Gouden Pijl dinsdag met vier rondemissen

EMMEN

Dinsdag 8 augustus vindt de veertigste Gouden Pijl plaats. Stijlvolle rondemissen mogen daarbij niet ontbreken. Dit jaar zijn het er liefst vier.

Zoë Hartman, Benthe Walda, Joyce Capellen en Kim Groen: alle rondemissen hebben titels verdiend als miss. Afgelopen jaren werden Miss Emmen en de runner-up in de Miss Emmen verkiezing gevraagd de winnaars op het podium te flankeren. Dit jaar werd echter geen Miss Emmen Verkiezing gehouden, maar wel een Miss Klazienaveen Verkiezing. Joyce Capellen uit Barger-Compascuum - Miss Ultimate Beaty of the World - organiseerde de verkiezing in Klazienaveen. Het was Zoë Hartman die werd gekroond tot Miss Klazienaveen en Benthe Walda tot runner-up. Als kers op de taart mogen zij rondemiss zijn tijdens de Gouden Pijl. En omdat Joyce dit allemaal in gang heeft gezet, zal ook zij als rondemiss aanwezig zijn. Speciaal voor de jubileumeditie is tot slot Kim Groen - Miss Beauty of Drenthe - toegevoegd aan het missenpeloton. Miss Klazienaveen, Zoë Hartman, is erg blij met haar titel. “Het was een superleuke ervaring”, vertelt ze enthousiast. “Ik had het helemaal niet verwacht. Eerst kon ik het niet geloven”, lacht ze. Op de vraag of ze zin heeft in de Pijl antwoordt Zoë: “Ja, ik heb er erg veel zin in! Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn.”

Sfeer

Tijdens een wielercriterium - een rondje om de kerk - gaat het vooral om de sfeer. Het publiek krijgt vedetten te zien, helden uit de Tour. De rondemissen maken het plaatje compleet wanneer de winnaars op het podium staan. Dit jaar zijn bovendien Tourwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen te gast bij de Gouden Pijl in Emmen. De missen mogen de oud-profs vergezellen tijdens een ereronde over het parcours. De Gouden Pijl kent een lange geschiedenis van opvallende missen. Zo waren Imca Marina (1977), Anita Meijer (1981), Corry Konings (1982), Tatjana Simić (2000), Glennis Grace (2001) en Nance Coolen (2002) al eens rondemiss bij De Pijl. Bonnie St. Claire was zelfs twee keer rondemiss, namelijk in 1979 en in 1983. Michael Boogerd trouwde in 2002 met voormalig Miss Nederland Nerena Ruinemans, die hij in 1999 als de rondemiss van de Gouden Pijl had leren kennen.

Auteur

Redactie