Gouden Pijl dinsdag met Sinkeldam en Ten Dam

EMMEN/DALEN

Regerend Nederlands kampioen op de weg Ramon Sinkeldam en Laurens ten Dam fietsen dinsdagavond 8 augustus de Emmer Gouden Pijl. Zij komen uit voor Team Sunweb. Ramon Sinkeldam maakte afgelopen week bekend over te stappen naar de Franse ploeg FDJ.

Ten Dam hielp Tom Dumoulin tijdens zijn triomf in Italië en stond Warren Barguil en Michael Matthews bij tijdens een uiterst succesvolle Tour de France. Daarna nam hij nog deel aan de Clásica San Sebástian. Het was al enige weken duidelijk dat Tom Dumoulin niet naar Emmen kan komen. ”Het past helaas niet in het schema van Tom Dumoulin om de Gouden Pijl te fietsen”, laat koersdirecteur Anne Knol weten. Nu kwam Marthijs Wegdam - zelf ook wielrenner en eigenaar van fietswinkel Scholten Cycling in Dalen - met het ludieke idee om de fiets waar Dumoulin de Giro op gewonnen heeft naar Emmen te halen.

Verzorgingspost

Knol: “Wij vinden het heel leuk dat Wegdam zoveel moeite heeft gedaan om toch een beetje van het succes voor Tom Dumoulin in de Giro te kunnen nagenieten.” Wegdam faciliteert met zijn fietswinkel de verzorgingspost tijdens de Gouden Pijl, waar de fiets van Dumoulin te bewonderen zal zijn. Daarnaast geeft hij ’s avonds voor genodigden en sponsoren tekst en uitleg bij de speciale fiets. Ook Bauke Mollema, Primoz Roglic, Bert-Jan Lindeman, Steven Lammertink en Martijn Keizer komen dinsdag naar Emmen.

Auteur

Redactie