Afscheidsexpositie met werk van Oosterhesselse Janke Hoving

OOSTERHESSELEN

Toen in 1999 de huisartsenpraktijk in Oosterhesselen verhuisde naar het nieuwe gezondheidscentrum, brak er voor Janke Hoving een nieuwe tijd aan. Zij schildert landschappen en stillevens met olieverf. Meestal zijn het Drentse landschappen, maar ook Afrikaanse taferelen legt ze vast op het doek.

De kalligrafie van de Oosterhesselse Tjitske Heinhuis maakt het plaatje compleet. De expositie van Hoving en Heinhuis in Gezondheidscentrum Oosterhesselen is te bekijken tot en met 22 september.

Spil

Met deze expositie in Gezondheidscentrum Oosterhesselen deelt Hoving haar schilderpassie met het dorp waar zij en haar echtgenoot jarenlang de spil vormden. In het najaar verhuizen Janke en oud-huisarts Jan Berend Hoving naar Oegstgeest. In zekere zin is deze expositie dus ook een afsluiting en een vaarwel na liefst 42,5 jaar Oosterhesselen.

Auteur

Redactie