Doorloper met Linda Schonewille: ‘Maak je dromen waar’

COEVORDEN/EMMEN

Linda Schonewille is 34 jaar en is Cambridge Weight Plan consulent. De Coevordense is zelfstandig ondernemer. Lees meer over Linda in deze Doorloper.

Een relatie? “Ja. Ik ben al ruim vijftien jaar verliefd op Rik Zomer.” Coevorden is voor mij... “De sfeer en warmte van een dorp met de gemakken van de stad.” Als ik de baas van Coevorden zou zijn, dan... “Ben ik benieuwd wat de inwoners zouden willen veranderen. Ik zou willen kijken wat ik hierin kan betekenen.” Vroeger ging ik altijd stappen in... “Hoogeveen. Daarnaast heb ik vele uren op de dansvloer gestaan in discotheken in Duitsland.” Als het Nederlands elftal wint... “Dan sta ik juichend tussen de mensenmassa op de markt in Coevorden.” Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was... “Dat was de eerste dag van de middelbare school. Liefde op het eerste gezicht. De jongen kwam aanfietsen, terwijl ik voor de school stond. We bleken ook nog bij elkaar in de klas te zitten.” De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed... “Met Rik samenleven is gegarandeerd iedere dag lachen, want hij weet mij altijd op te vrolijken.” En dat ik huilde ook... “Er werden onlangs opnames gemaakt voor de ‘afslanker van het jaar verkiezing’ van Cambridge Weight Plan. Twee van de twaalf landelijke finalisten zijn door mij begeleid in hun strijd tegen hun overgewicht. Tijdens het filmen kwam er iets heel emotioneels naar voren waardoor ik het ook niet meer droog hield.” Het beste boek dat ik ooit gelezen heb... “Dat zijn er zoveel maar als ik moet kiezen ga ik voor ‘Weg van Lila’. Je kunt me wakker maken voor... “Een mooie reis.” Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom is... “Mijn teckeltjes wat lekkers geven, want eerder zijn ze niet rustig.” Als ik niet in Coevorden zou wonen, dan... “Maak ik in een andere plaats van mijn huis mijn thuis.” Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje... “Mijn opa is overleden, maar heeft ooit welverdiend een lintje mogen ontvangen.” Wat ik vroeger wilde worden is... “Banketbakker of parachutespringer. Hoe kwam ik er toch ooit op dat dit een beroep kon zijn?” Wat ik uiteindelijk geworden ben, is... “Eigenaar van Lifestyle@Linda. Ik ben Cambridge Weight Plan consulent en begeleid vanuit mijn eigen praktijk in Emmen mensen naar hun streefgewicht. Ik vind het fantastisch om andere mensen te mogen helpen, adviseren en steunen.” Mijn hobby’s zijn... “Ik ben gek op reizen, lezen, wandelen en leuke activiteiten ondernemen met vrienden of familie.” Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is... “Dat ik een goedbetaalde baan heb opgezegd omdat ik daar geen passie meer voor voelde. Mijn droom ben ik achterna gegaan door mijn eigen onderneming te starten. Iedere dag ben ik met passie en plezier bezig, het voelt niet eens als werken. Ik kan het iedereen aanraden, je leeft maar één keer dus volg je hart en maak je dromen waar!”

Meedoen?

Meedoen aan deze rubriek? Stuur dan een mail: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.

Auteur

Redactie