Verdachte opgepakt voor gewapende overval tankstation Coevorden

COEVORDEN

Na ruim twee jaar is een verdachte opgepakt voor een gewapende overval op een tankstation aan de Euregioweg in Coevorden. De overval vond plaats op 15 juni 2015. Volgens de politie gaat het om een 33-jarige man uit Georgië.

Bij de overval bedreigde de man personeel van het tankstation met een vuurwapen en eiste hij geld. Hij vertrok daarop in een auto met de buit. Die auto werd vlak over de Duitse grens aangetroffen.

Internationaal geseind

In samenwerking met de Duitse politie werd al snel duidelijk wie de verdachte was. De Georgiër was internationaal bekend. Bij een controle in Bulgarije liep hij tegen de lamp. De man is aangehouden en vervolgens uitgeleverd aan Nederland. Hij is inmiddels verhoord en de rechter-commissaris heeft bepaald dat hij voorlopig vast blijft zitten.

Handlanger

Aanvankelijk werd aangenomen dat de overvaller werd geholpen door een handlanger, die hem buiten in een vluchtauto op stond te wachten. Maar inmiddels is duidelijk dat de verdachte alleen handelde. Lees ook: www.dvhn.nl.

Auteur

Jessica Koning