Gemeentegedicht: ‘Buiten gebruik’

Emmen

De zomer heb ik geleerd te waarderen

al was ik nooit echt een fanaat de lange aaneengesloten zee van tijd waarin alles net even anders gaat Iedereen gaat op, is op of komt terug van vakantie of ik misschien een mailtje sturen wil? die ver na dato met de hervonden energie van een vakantieganger wordt gelezen in de bekroonde komkommertijd valt van alles stil Het bekende ritme blijft wekenlang onderbroken de geoliede machine is wegens onderhoud ‘buiten gebruik’ totdat de bouwvak voorbij is, de scholen weer beginnen en eenieder op zijn eigen wijze het nieuwe schooljaar induikt Als in september bijna iedereen weer op stek is komt de vertrouwde machine gestaag op gang het kind in mij haalt dan opgelucht adem en die zomer, duurt nu niet meer zo lang © Berendy Gähler © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie