Video | Onzekerheid over lot kippen pluimveebedrijf Odoornerveen

Odoornerveen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sloot vorige week het pluimveebedrijf van Mariska en Bert Oving uit Odoornerveen. Het bedrijf Chickfriend heeft er eerder dit jaar bloedluis bestreden met, zoals nu blijkt, een middel met fipronil erin. Dit middel is gevaarlijk voor mensen.

De kippen van Mariska en Bert Oving bleken in april bloedluis te hebben, een ziekte waar hun kippen flink van verzwakten. Ze hoorden over Chickfriend, dat schijnbaar een goed en veilig middel tegen bloedluis had. Maar blijkt er dus fipronil in te zitten. Tot bekend is of het bedrijf daadwerkelijk is besmet, mogen er geen eieren, kippen of mest het erf af. Mochten de eieren inderdaad besmet zijn, dan zullen de kippen mogelijk moeten worden geruimd. Mariska en Bert Oving wachten in spanning op de uitslagen uit het laboratorium.

Auteur

Redactie