‘Texas boven’ tijdens Landenfeest in Emmen | Op de voorpagina

EMMEN

Het centrum van Emmen stond zaterdag en zondag in het teken van het Landenfeest. Tijdens het Landenfeest staat een land centraal, waarop de activiteiten en menukaarten zijn aangepast.

Dat was deze vijfde editie de Amerikaanse staat Texas, die ook al eens eerder het thema is geweest. De vorige twee edities domineerde Duitsland het Landenfeest. De horeca op het Marktplein en het Matisseplein hadden ervoor gezorgd dat het centrum van Emmen in de sfeer van Texas was gehuld met een rodeostier, linedancers, een schiettent, verschillende barbecues en firegrills en bands. Allemaal passend bij het centrale thema. Ook het personeel was volledig in cowboystijl gekleed en de aangepaste menukaarten, met onder meer steaks en American burgers, maakten het plaatje compleet. Het was een mooi weekend in de Vlinderstad. Ondanks een fikse regenbui op zondag bezochten veel mensen het Landenfeest, maar zij genoten ook van de kermis en de koopzondag.

Auteur

Redactie