Gouden Pijl met Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Evert ten Napel

EMMEN

Tijdens de Gouden Pijl - 8 augustus - rijden amateur- en profrenners voor de veertigste keer door het centrum van Emmen. Om dit te vieren pakt de organisatie meer uit dan voorgaande jaren.

Samen met Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Hennie Kuiper wordt in het middagprogramma teruggeblikt op veertig keer Gouden Pijl. Op het parcours vindt ’s middags een gevarieerd Bike-Event plaats. Voor sponsoren organiseert de Gouden Pijl ieder jaar een middagprogramma. De Gouden Pijl pakt dit jaar extra uit. "We willen terugblikken op veertig keer Gouden Pijl met een ode aan de wielersport”, vertelt voorzitter Roelie Lubbers. “Oud Tour de France winnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen hebben we bereid gevonden om samen met ons verhalen op te halen. En niemand minder dan Evert ten Napel, die verslag deed van de Tour toen Joop Zoetemelk deze won in 1980, is dagvoorzitter.” Na afloop van het middagprogramma gaan de oud-renners naar het VIP-dorp nabij start en finish om de profkoers van de Pijl te volgen, die om 19.30 uur start.

Parcours

Op het parcours wordt dinsdagmiddag een voor iedereen toegankelijk Bike-Event georganiseerd. Deze start om 17.00 uur met een Dikke Banden Race voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Ook oud-profrenners klimmen op de fiets. Zij gaan in een Derny race de strijd met elkaar aan om de Gouden Pijl-eer. Deelnemers zijn onder anderen Erik Dekker, Rob Harmeling, Kenny van Hummel, Jelle Nijdam, Bart Voskamp, Erwin Nijboer, Maarten den Bakker, Theo de Rooij en Lieuwe Westra. “We hebben genoeg leuke oud-profrenners en verwachten een mooi spektakel in het centrum van Emmen”, zegt Lubbers enthousiast. Kaarten voor het middagprogramma zijn nog verkrijgbaar. Informatie opvragen of kaarten bestellen kan via info@goudenpijl.nl.

Auteur

Redactie