Nat zomerkamp voor Coevorder Jeugdbrandweer | Fotoserie

COEVORDEN

De Jeugdbrandweer Coevorden beleefde vorige week een gezamenlijk zomerkamp met de Jugendfeuerwehren uit de Duitse Graftschaft Bentheim. Dat zijn acht jeugdkorpsen: Brandlecht, Emlichheim, Gildehaus, Lage, Neuenhaus, Nordhorn, Ringe-Neugnadenfeld en Schüttorf.

Ongeveer tweehonderd deelnemers aan het zomerkamp in het Duitse Essen kenden de eerste twee dagen spannende momenten tijdens de vele regen. Het zomerkampterrein liep volledig onder. Bij aankomst waren de toegangswegen nog afgesloten doordat een heftige storm bomen en boomtoppen als lucifersstokjes had afgebroken en weggeslingerd.

Kampvuur

Gelukkig klaarde het weer langzaam maar zeker op en kon het kampvuur worden ontstoken. Daar werden vele uren van samenwerking besproken en de taalbarrière werd omzeild door teamspellen en opdrachten.

Auteur

Redactie