Drentse Fiets4Daagse geeft cheque aan Prinses Beatrix Spierfonds

EMMEN/DALEN

Op de laatste dag van de Drentse Fiets4Daagse werd een cheque overhandigd aan het Prinses Beatrix Spierfonds voor de campagne 'myotone dystrofie de wereld uit!'. De overhandiging was na afloop van de kunstveiling in de startplaats Emmen.

Deelnemers die zich online hadden aangemeld voor de Drentse Fiets4Daagse, kregen de mogelijkheid om te doneren voor het genoemde goede doel. Daarmee werd 580 euro opgehaald. In de startplaats Emmen - bij het Hampshire Hotel - stonden vorige week kunstwerken tentoongesteld. Onder leiding van een ware veilingmeester werden deze geveild. De opbrengst van de kunstveiling - 335 euro - is door de startplaats Emmen ook gedoneerd aan het goede doel. Daarnaast werd in elke startplaatsen geld ingezameld voor het goede doel. Zo werden in Dalen, Diever en Emmen speciale fietshandschoenen verkocht. Deze actie kon rekenen op grote betrokkenheid van deelnemers en toeschouwers en leverde nog eens 675 euro op.

In ontvangst

Gerard Wellenberg - een bekende wielrenner - kwam naar Emmen om daar namens het Prinses Beatrix Spierfonds de cheque in ontvangst te nemen. Wellenberg maakte de ziekte myotone dystrofie van dichtbij mee. Vorig jaar heeft hij daarom voor dit goede doel 1250 kilometer gefietst in de vorm van een estafette. Op zijn route bezocht hij veertig families die met myotone dystrofie te maken hebben. Deze fietsactie leverde 54.000 euro op. In totaal nam Wellenberg 1890 euro in ontvangst in de vlinderstad. Met het geld kan meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar de nog vrij onbekende spierziekte.

Auteur

Redactie